2011. november 21., hétfő


Kedves barátunk!

Mint bizonyára értesültél róla, a 2011 nyarán elfogadott új egyházi törvény mindössze 14 vallási közösséget ismert el hivatalosan egyházként, és ezek között egyetlen buddhista sem szerepel, így hazánk legnagyobb buddhista egyháza, a Gyémánt Út Buddhista Közösség sem. Ezzel veszélybe került az elmúlt több mint húsz évben folytatott közös munkánk eredménye. Emiatt aláírásgyűjtésbe kezdünk, hogy a parlament ismerje el a két és fél évezredes tradíciót hiteles formában képviselő közösségünket egyházként.

A helyi buddhista központban megtalálod, vagy honlapunkról letöltheted az űrlapot, amelyet aláírhatsz, és amelyre akár további aláírásokat gyűjthetsz. Utóbbi esetben megkérheted a családtagokat, barátokat, ismerősöket, munka- vagy iskolatársakat vagy akár a szomszédban lakókat, hogy támogassák az ügyet. Fontos, hogy nem téríteni szeretnénk, hanem a törvény aránytalanságának megváltoztatásához kérünk segítséget.

Az aláírásgyűjtő lapokat 2011. december 2-áig vagy a helyi központban add le, vagy küldd el postán a budapesti központ címére!(1074 Budapest, Huszár u. 7-9. – levelet úgy is feladhatod, hogy a címzett fizesse a postaköltséget.)

Ha egyik sem megoldható, keresd a hozzád legközelebb eső központot, és valaki elmegy az ívért.

Amennyiben nem tudod megoldani a nyomtatást, de szeretnéd támogatni közösségünket, keresd fel a hozzád legközelebb eső gyűjtőpontot.

Köszönjük!
Copyright © Gyémánt Út Buddhista Meditációs Központ - Debrecen